search

Slik lykkes du med din første WooCommerce nettbutikk

Ønsker du  å lykkes med din nettbutikk? Vi i Moo Gruppen hjelper deg!

Slik lykkes du med din første WooCommerce nettbutikk

Har du planer om å starte din egen nettbutikk? Da skal vi fortelle deg hvorfor WooCommerce kan være det rette valget av e-handelsplattform.

Pandemien har gjort det vanskelig for mange bransjer i Norge. Men netthandel er en bransje som har blomsterert opp det siste året. Flere forbrukere ser nå fordelene med å handle på nett, og det er lite som tyder på at netthandelen kommer til å avta med det første.

 Dette har også skapt en øking av nettbutikker og flere ønsker nå og endelig sette liv i drømmen om å drive sin egen bedrift og butikk. Nå finnes det mange effektive og brukervennlig løsninger tilgjengelig, og du behøver ikke å være en utvikler for å selge produkter og tjenester på nett.

WooCommerce er ypperlig eksempel på at netthandel kan startes av hvem som helst. Vi ser nærmere på hva denne plattformen har å by på, og hvorfor den kan være det rette valget for din nye nettbutikk.

Hva er WooCommerce?

WooCommerce er en av de mest populære løsningene innen nettsalg og e-handel. Dette er en utvidelse av publiseringsplattformen WordPress, og mer enn 30 % av verdens nettbutikker driftes av plattformen.

Med WooCommerce får du tilgang på alt du trenger av funksjonalitet. Det beste av alt er at plattformen er brukervennlig, enkel å sette opp og lett å administrere. WooCommerce er bygget på en åpen kildekode, hvilket betyr at du ikke behøver å bygge nettbutikken fra bunnen av.

Dersom du allerede har en nettside på WordPress, kan WooCommerce lastes ned som en utvidelse av denne. Nå har du både en kommunikasjonsplattform og en e-handelsplattform – fra ett og samme administrasjonspanel.

Ved hjelp av utvidelser kan du legge til funksjoner som: Varebeholdning, priser, produkter, filtrering, betalingsmetoder, handlekurv og alt du trenger for å drifte en profesjonell nettbutikk. Plattformen kan enkelt integreres med norske betalingsløsninger og leveringstjenester.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å din første WooCommerce nettbutikk

 Dette må du gjøre:

  • Det er viktig å at du velger et godt webhotell til å hoste nettbutikken din. Hosting sikrer ytelse, sikkerhet og kontinuerlige gode opplevelser for kunde og bedriftseier.
  • Sørg for at du bruker mediefiler og bilder av høy kvalitet, gjerne i et PNG eller JPEG- format. Dette er særlig viktig når du laster opp produktbilder.

Dette må du unngå:

  • Styr unna maler og ferdiglaget design. Selv om dette er en lettvint løsning, vil de hindre nettbutikkens ytelse og prestasjoner i lengden.
  • Vær selektiv ved valg av utvidelser og plugins. Legg kun til nødvendig funksjonalitet, da overdrivelse kan føre til tregere lastetid og interne konflikter i infrastrukturen.

Hvorfor velge WooCommerce?

WooCommerce gjør det enkelt å bygge en nettbutikk, men plattformen gjør det også lett å vokse på markedet. Fra søkemotoroptimalisering til justering av design og funksjonalitet – vi har samlet noen av plattformens største fordeler.

Enkel søkemotoroptimalisering

SEO er essensielt for alle som ønsker å øke digital synlighet og trekke trafikk. Ettersom WooCommerce er en utvidelse av WordPress, vil du allerede fra første stund ha tilgang på gode SEO-programmer og hjelpemidler. 

WordPress om opprinnelig var en bloggplattform, har alltid hatt et stort fokus på søkemotoroptimalisering. Disse verktøyene vil derfor allerede være implementert i din nye nettbutikk. Funksjonene varierer fra overvåking, analysering og hjelp til søkeord samt målretting.

Det er også mulig å integrere WooCommerce med CRM som gir deg detaljert oversikt over kundeatferd og markedsmateriell. Dette er med andre ord en plattform som lar deg jobbe med SEO i nettbutikkens grunnmur, så vel som i innholdet.

Enkle justeringer og tilpasninger

Vi har allerede nevnt hvor viktig det er å bruke skreddersydde design på nettbutikken din. Men vi har også full forståelse for at det ikke er alle som har evnen til å skape unike design – nettopp derfor er WooCommerce gull verdt.

Her får du nemlig muligheten til å justere, utvide og tilpasse designet ved hjelp av brukervennlige verktøy. Hvis du allerede har litt design kunnskap i bakhodet, vil du klare å skape en nettbutikk som virkelig skiller seg ut i mengden.

Det er viktig at nettbutikken ser bra ut og er appellerende, men det er også viktig å tenke på funksjonalitet og smarte løsninger for kunden. Derfor er det mange som velger å få hjelp til design-utvikling av profesjonelle, slik at nettbutikken får de beste forutsetningene.

Takket være åpen kildekode vil det være enkelt for utviklere og designere å gjøre endringer på nettbutikken din. Gjennom en åpen dialog kan du få det utseendet du er på jakt etter, samtidig som utviklerne sikrer funksjonalitet og legger til rette for konvertering.

Skreddersydde utvidelser

Du har muligheten til å laste ned utvidelser som forbedrer ytelsen og funksjonaliteten til nettbutikken. Her er det lurt å ta bevisste valg, da mange utvidelser kan være utdaterte eller skape konflikt med eksisterende plugins.

Fordelen er at WooCommerce gjør det svært enkelt å skreddersy egne utvidelser. Dette krever riktig nok kunnskap om plattformen og teknologi, men med hjelp av en utvikler kan du få skreddersydde løsninger som er skapt for akkurat din nettbutikk og dine kunder.

Du kan også prøve deg frem med WooCommerce sin eksisterende funksjonalitet, dersom du ønsker å eksperimentere med mulighetene til plattformen. Igjen er WooCommerce ekstremt fleksibel og skapt for at hvem som skal kunne skape sin egen nettbutikk.

Hvem passer WooCommerce til?

  • Store og små bedrifter
  • De som ønsker å ha kontroll og gjøre alt selv
  • De som vil selge tjenester, produkter eller begge deler fra samme plattform

Moo Gruppen hjelper deg med WooCommerce

Er du interessert i å vite mer om WooCommerce? Moo Gruppen leverer alt av tjenester innen WooCommerce – fra utvikling, design, hosting og strategi til markedsføring. Vi kan hjelpe deg med å sette i gang eller videreutvikle nettbutikken din.

Uansett ambisjon og størrelse, kan vi hjelpe deg med det du trenger. Ta kontakt med oss i dag for å finne ut mer om hvordan vi kan bistå deg. Vi stiller til en uforpliktende

Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Hovedformålet til WooCommerce er selvfølgelig å gi deg muligheten til å utvikle en nettbutikk. Dette forteller derimot langt ifra hele historien, og det er mange aspekter ved WooCommerce som det er verdt å se nærmere på.