search

Slik gir native markedsføring økt trafikk på kort tid

native markedsføring

Native markedsføring gir deg høy trafikk og god synlighet. Vil du komme i gang med Native markedsføring for din bedrift?

Hvorfor investere i native markedsføring?

Hvis du jobber med markedsføring, eller er interesserte i temaet, så har du sikkert hørt om «Native advertising».  Som med alt annet, finner vi trender også når det kommer til markedsføring – og native advertising er veldig i vinden for tiden. Dette er en annonseringsmetode som potensielt kan gi veldig stor trafikk, på veldig liten tid.

I denne artikkelen skal vi forklare deg nærmere hva Native markedsføring egentlig er, hvordan det fungerer og hvem som kan dra nytte av denne metoden. Kanskje er dette noe som passer godt for din bedrift? Blir du trigget av ordene synlighet og økt trafikk – da burde du lese videre.

 Hva er native markedsføring?

Målet med native markedsføring, er at du på best mulig vis skal kunne sikre deg synlighet på nettstedene som din målgruppe bruker. Med native markedsføring vil du altså få en større tilstedeværelse for målgruppen, hvilket igjen kan føre til enorme trafikkvolum og flere kunder. Dette volumet kan igjen gi deg dyrebar trafikkdata, og det på en rask og effektiv måte.

Native markedsføring er en effektiv måte å skaffe seg optimalisering på. Kort forklart vil dette være annonser som er laget i samsvar med ditt eget innhold. For å forklare nærmere kan vi ta for oss et eksempel. Du har sikkert sett annonser på nettaviser, som ved første øyekast ligner på en vanlig artikkel – dette er native markedsføring.

Kom i gang nå!

Vi kan hjelpe deg å komme i gang med Native markedsføring.

Native markedsføring eksempler

native marketing

Når dette blir gjort i nettaviser, vil annonsen ligne på en vanlig journalistisk artikkel. Her vil det bli inkludert både bilder, ingress og overskrift som samsvarer med det vi vanligvis ser i nettaviser. Ofte vil det være et budskap som fanger oppmerksomheten vår, og som gjør at vi har lyst å klikke oss inn på artikkelen.

Det er ikke før du er inne på artikkelen, at du mest sannsynlig ser en «annonse» markering nær overskriften. Denne markering er nødt å være med, som følge av endringer gjort i regelverket angående skjult reklame. En native annonse kan både gi fordeler og ulemper for bedriften din, her er det viktig å gjøre god markedsføring.

 

Hvordan optimaliserer du bruken?

For å bruke det tidligere eksempelet om native markedsføring i nettaviser, kan vi vise til et par ting som kan svekke og styrke annonsen. Hvis dette for eksempel er en artikkel som konkluderer med at leseren er nødt til å ta i bruk et spesifikt produkt, kan leseren ofte føle seg villedet og bli skeptisk til produktet og virksomheten.

En native annonse bør derfor ikke være alt for selgende, men heller fokusere på informativt og godt innhold som kan hjelpe leseren. Selvfølgelig vil du selge inn produktet ditt, men dette bør bli gjort med måte. Dette prinsippet gjelder også tjenester – det er viktig å ikke være for selgende, uansett hva du ønsker å tilby.

optimaliser native markedsføring

Dette bør du tenke på før du begynner med native markedsføring

Uansett hvilken markedsføringsteknikk du ønsker å bruke, er det viktig å gjøre en digital markedsføringsstrategi i forveien. Dette kan for eksempel være inbound marketing, noe som er et populært valg for mange bedrifter. Når det kommer til native markedsføring, må du teste og se hva som fungerer og hva som ikke fungerte. Dette er en eksperimentell metode som krever testing før du finner den perfekte oppskriften for ditt firma.

Du bør allerede ha prøvd ut andre metoder, og ha ulike markedsføringsstrategier i tillegg til native markedsføring. Det er mulig å kun fokusere på native, men i disse tilfellene står det gjerne en gjeng med profesjonelle bak annonsene, som har lang og god erfaring. I de fleste tilfellene vil det lønne seg å kombinere native annonser, med andre kilder for trafikk, slik som SEO og annonser i Sosiale Medier.

 Budsjett og tilgjengelige ressurser

En native-kampanje kan være kostbart, men vil også kunne lønne seg stort på kort tid. Her har du muligheten til å generere enorm trafikk på kort tid, men også risikerer du å bruke en stor andel av budsjettet ditt. Sørg derfor for at du har råd til en native-kampanje før du starter, og planlegg godt slik at ikke pengene blir brukt for gjeves.

Det er også viktig at du har noen som kan kontrollere kampanjen og som aktiver følger med på hvordan den går. Her er det viktig at noen kan administrere native annonser, som vet hva de skal se etter. Med en native-kampanje kan du nemlig raskt se hva som lønner seg og ikke, og det vil være unødvendig å betale for å ha en annonse oppe som ikke generere trafikk.

native markedsføring budsjett

Slik får du en suksessfull native-kampanje

For å gjennomføre en vellykket og suksessfull native annonse, kreves det at du har en administrator med på laget. Dette bør være en personen som klarer å ta raske beslutninger så vel som en som har mye erfaring og sitter på god kunnskap. Dette er spesielt viktig før annonsen sendes ut, da en erfaren annonseadministrator vil kunne forutse hvordan kampanjen utspiller seg.

Skulle det likevel bli problemer, og annonsen ikke tiltrekker seg den trafikken som i utgangspunktet var ønsket, er noen grep som kan tas. En annonseadministrator vil kunne se hva som bør prioriteres, og hvilke steg som må endres for at kampanjen skal bli vellykket. Her gjelder det å finne noen som kan holde hodet kaldt, og som har mye erfaring.

Slik når du målgruppen din

En native annonse går ut på å finne målgruppen din på deres egne favorittplattformer. Derfor gjelder å vite hva målgruppen er ute etter og hva som trigger dem. Her er det også viktig å være klar over hvilket type innhold som samsvarer med din bedrift, samt vite hva du kan gi målgruppen. Innholdet bør være nyttig for målgruppen og det skal helst være noe de setter pris på.

Det er viktig at din kampanje ikke oppleves som plagsom og irriterende. Vi har alle blitt utsatt for reklame som gjør oss irritert, og dette er noe du helst vil unngå. Her er det viktig å tenke utenfor boksen, og ikke være redd for å lage overskrifter som engasjerer og fanger oppmerksomhet.

Når det kommer til native kampanjer, er det viktig å vite at trafikken og oppmerksomheten ikke vil vare evig. Her er det viktig å smi mens jernet er varmt, og virkelig dra nytte av en suksessfull kampanje. I tillegg kan du bruke den informasjonen og det resultatet du har fått, til å jobbe videre med fremtidige kampanjer – tenk alltid fremover.

native markedsføring målgrupper

 Hvem kan bruke native markedsføring?

En native kampanje kan benyttes av både små og store bedrifter og nettsteder. Det aller viktigste er å annonsere på nettsider som samsvare med målgruppen og bedriften din. Gjør gjerne en undersøkelse på hvilke nettsteder som er populære for din målgruppe, og planlegg deretter.

Velger du å annonsere på nettaviser, bør du velge en avis som blir lest av din målgruppe. Skal du for eksempel annonsere for hudpleie og skjønnhet, vil du mest sannsynlig få bedre resultater på VG enn på Dagens Næringsliv. Men her gjelder det å prøve seg frem og se hva som fungerer best for din bedrift.

Oppsummering

En native kampanje handler i korte trekk om å annonsere for målgruppen, på deres favorittnettsted. En native annonse bør også matche både din egen bedrift, så vel som nettsted den blir publisert på. Her gjelder det å gi kunden informativ og hjelpsomt innhold, som virker engasjerende uten å være for selgende.

Du vil ikke lage en annonse som oppfattes plagsom, og du vil heller ikke at leseren skal føle seg villedet av annonsen. En annonseadministrator kan være til god hjelp her. Dette er en person som sitter på mye kunnskap og erfaring, som kan hjelpe deg både før, gjennom og etter kampanjen er over.

Native markedsføring kan gi deg enorme mengder trafikk på kort tid, men bør brukes i tillegg til andre annonsemetoder. Dette er fordi en native annonse kan være svært kostbar, spesielt om du velger å annonsere på nettaviser. Sørg for å ha en god markedsføringsstrategi, og planlegg annonsen nøye. På den måten vil du kunne nyte godt av fordelene med native markedsføring.

Vi setter i gang native kampanjen for deg!

Moo Gruppen har hjulpet en rekke nettbutikker opp gjennom årene med deres markedsføring, deriblant native kampanjer. Vi vet hvordan du kan fange både oppmerksomhet og videre konvertere denne.

Dersom du er interessert i å benytte native markedsføring, bistår vi deg gjerne. Kontakt oss i dag for uforpliktende prat! Kontakt oss her→

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.