search

Hvordan kan du være trygg på at du har en sikker WordPress nettside?

Er du usikker på sikkerhet i WordPress og trenger noen tips for din nettside? Se her!

Slik oppnår du sikkerhet i WordPress for din nettside

WordPress har på relativt kort tid gått fra å være et enkelt bloggverktøy, til å bli et verktøy og en plattform utallige store bedrifter i dag benytter seg av. Når så mange store aktører bruker WordPress, blir sikkerhet et viktig moment. Mange lurer på hvordan de kan sørge for sikkerhet i WordPress. Her er det for eksempel lurt å alltid velge gode passord og brukernavn, samt oppdatere passordet regelmessig. Dette vil være med på å gjøre det vanskeligere for uvedkommende å få tilgang til din WordPress. Likevel finnes det flere faktorer som kan øke sikkerheten til din WordPress-nettside. Her er noe av det du kan gjøre. 

Oppdater WordPress Core 

En av de aller viktigste tingene du kan gjøre for å få en økt sikkerhet i WordPress, er å oppdatere WordPress Core, eller WordPress-kjernen. WordPress-kjernen er grunnlaget for hele nettstedet ditt. Denne installasjonen er en åpen kildekode med WordPress-innhold og hele styringssystemet ditt. Å holde denne kjernen oppdatert er derfor utrolig viktig. 

Utvikler Teamet til WordPress er ansvarlig for å bidra til at plattformen stadig utvikler seg, og holder seg oppdatert. Dette inkluderer å rette opp i sikkerhetsutfordringer og problemer. Når utviklerne oppdaterer kjernen, vil denne oppdateringen nesten alltid inkludere forbedret sikkerhet, og bør derfor tas i bruk så raskt som mulig. 

Selv om WordPress på generell basis er en sikker plattform, er det slik at man stadig oppdager nye utfordringer og trusler. Derfor er det helt essensielt å vedlikeholde nettsiden din, og passe på at du holder funksjonene oppdatert. Får du ikke til å sikrestille at WordPress-kjernen er oppdatert på egenhånd bør du absolutt vurdere å ansette et byrå eller en WordPress-spesialist og utvikler, slik at du alltid har løpende vedlikehold og support.  

Skjul din innloggings-URL

Har du oppdaget at alle nettsider som er bygget på WordPress som standard har samme innloggings-URL etter sitt eget nettsidenavn. WP-ADMIN, er satt som standard, og en innloggings-URL kan derfor se slik ut: 

www.nettsidenavn.no/WP-ADMIN 

 

Ser det kjent ut? Siden dette er en så vanlig innloggings URL er det nå nesten allmenn kunnskap hva som skal til for å komme seg til innloggingssiden til en WordPress nettside, eller hvordan man skal sjekke hvorvidt en nettside er bygget på WordPress. Dette kan bidra til at det blir enklere for hackere å finne en inngang til din nettside. Så hva kan du gjøre for å hindre dette og oppnå sikkerhet i WordPress? 

 

Det finnes flere ulike teknikker du kan benytte deg av for å endre standard innloggings URL-en til din WordPress-nettside. Er dette noe du er interessert i vil en utvikler kunne hjelpe deg videre, og sørge for at din nettside er litt tryggere og vanskeligere å hacke seg inn i. Kontakt oss→

Oppdater dine plugins for økt sikkerhet i WordPress

Vi har allerede nevnt viktigheten av å holde WordPress-kjernen oppdatert, og det samme gjelder for dine WordPress plugins. Plugins hjelper nettsider med ulike funksjoner og utvidelser, og har blitt svært vanlig å benytte seg av. De blir laget av tredjeparter, og noen er gratis, mens du må betale for andre. 

Siden plugins blir utviklet av tredjeparter er du ganske avhengig av at utviklerne bak har skrevet gode koder uten sikkerhetsbrudd. Selv om mange plugins kan være helt toppers, innebærer det alltid en viss risiko å implementere dem i din WordPress-nettside. Likevel er mange svært brukervennlige og trygge. I tillegg vil flinke utviklere være gode på å slippe oppdaterte versjoner regelmessig. Disse versjonene har så og si alltid forbedret sikkerhet – og nettopp derfor er det viktig at du er påpasselig med å oppdatere dine plugins, slik at du bruker de beste og tryggeste versjonene. 

Kom i gang nå!

Trenger du hjelp med din nettside i WordPress?

Velg plugins med omhu 

En av de mange grunnene til at WordPress er en så populær plattform for nettsider, ligger i muligheten man har til å benytte seg av utallige gode plugins. Selv om du ofte kan velge og vrake i kvalitets-plugins, betyr ikke det at du kanskje bør ta alle for god fisk. 

Generelt sett kan man si at du alltid bør tenke deg om to ganger før du installerer en plugin. Kodekvaliteten vil kunne variere, utfra hvem som har laget plugins, da alle utviklere og kodere har forskjellig kunnskapsnivå, ferdigheter og erfaring. 

En plugin med dårlig kodestruktur kan være et risikoelement i seg selv. Enkelt sagt er det derfor gjerne slik at jo mindre plugins du har, desto færre sikkerhetssvakheter vil også nettsiden din bli utsatt for. 

Når du skal velge en nødvendig plugin bør du alltid vurdere: 

Hvorvidt du kan lese anmeldelser fra andre som har testet ut samme plugin

Om du kan se når plugin sist ble oppdatert, og om den fremdeles støttes av koderen

Hvorvidt den har blitt testet sammen med den nyeste oppdateringen til WordPress

Om det står noe i support-forumet. Har for eksempel brukere mange spørsmål? Eller er det mange som klager over noe spesifikt? Og ikke minst – har personen bak plugin svart folk?

Ved å velge plugins med varsomhet, undersøke valgene dine nøye, og ikke installere noe før du er sikker på at du trenger det, vil du utvilsomt forbedre sikkerheten til din WordPress-side. Dersom du er veldig usikker på plugins, er også dette noe flinke utviklere eller byråer kan hjelpe deg med å finne ut av. 

Egne plugins som sørger for økt sikkerhet i WordPress

Som sagt finnes det utallige plugins du kan benytte deg av i WordPress, og noen er faktisk utviklet spesielt med tanke på økt sikkerhet. Hvis du benytter deg av en veldig generisk WordPress-løsning, uten innebygde sikkerhetsfunksjoner, er dette noe du kan vurdere. I dag finnes det fire hovedkategorier for denne type plugins. 

Forebyggende plugins, som beskytter deg mot hackere, og ofte inkluderer en type brannmur-løsning.

Identifiserende plugins, som kan gjenkjenne mistenksom aktivitet og sende varsler dersom noe vekker mistanke. Denne type plugin kommer ofte i form av en skanner-funksjon eller en integritetssjekker. 

Auditing-plugins, som kan spore og vedlikeholde aktive logger over all aktivitet på nettsiden din. 

Sikkerhetsverktøy i form av plugins, som gir det mulighet til å gjøre sikkerhetsfokuserte endringer i installasjonen din. 

Er du usikker på hvilke sikkerhets-plugins du bør velge, eller om du i det hele tatt har behov for noen? Ta en prat med ditt byrå eller dine utviklere, så kommer du lett til bunns i dette. 

Backups, backups og backups 

Selv om backups i seg selv ikke øker sikkerheten til din WordPress-nettside i seg selv, vil backups absolutt være verdifullt dersom noe uheldig skulle skje. Opplever du sikkerhetsbrudd, hacking eller andre problemer, vil det være gull verdt å ha en backup av siden din. 

Ulike sider vil ha behov for forskjellige backupmetoder, avhengig av hvordan nettsiden er bygget, hvilke løsninger man har inkorporert og hvem som hoster nettsiden. Noen hoster har backup-løsninger bygget inn i plattformene sine, men dette gjelder ikke alle. Det finnes faktisk også plugins som kan sikre gode backups, men husk å velge med omhu.

Vi kan hjelpe deg med sikkerhet i WordPress for din nettside 

Moo Gruppen har lenge jobbet med WordPress-nettsider, og vi har god kunnskap når det kommer til sikkerhetsmessige utfordringer og løsninger. Det er ikke alltid like lett å navigere seg rundt tekniske termer, hardkoding, avanserte plugins eller vanskelige funksjoner. 

Vi hjelper deg gjerne med å sikrestille en god nettside, som også er trygg å bruke. For deg og for dine besøkende. Ta kontakt med oss i dag, for en hyggelig og uforpliktende prat! 

Kontakt oss her→

Når vi jobber med webdesign er målet alltid å utvikle gode og brukervennlige hjemmesider med funksjonalitet tilpasset kundens konsept.

5 myter om hodeløs WordPress under lupen

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.