search

Prosjekthåndtering med kunden i sentrum

Slik jobber vi med prosjekthåndtering i Moo Gruppen

prosjekthåndtering

Prosjekthåndtering hos Moo Gruppen

Moo Gruppen er opptatt av en strukturert og velgjennomført prosjekthåndtering. I sentrum av vår håndtering havner både gode rutiner internt og eksternt. Samtidig som vi jobber hardt for å forbedre prosessene internt, er vi nemlig også fokuserte på å involvere deg som kunde. 

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hvordan vi håndterer alle prosjekter i Moo Gruppen.

Oppstartsfasen

Under oppstartsfasen jobber vi tett med deg som kunde. Flere kunder ser nødvendigheten av et grundig forarbeid før man starter med design og utviklingsfasen av et webprosjekt. Vi har derfor utarbeidet pakker for å hjelpe kundene med en analyse som en del av forprosjekt og planlegging. 

Vi ønsker å identifisere dine mål, strategi, og ikke minst hvem målgruppen er. Vi bruker også en SWOT-analyse for å se nærmere på hvem konkurrentene er. Hvordan du skal kunne slå disse er tross alt det viktigste for løsningen. 

Vi ser videre på hvilke systemer bedriften benytter i dag, og hvilke systemer som eventuelt kan komme inn som bedre alternativer. Til slutt skriver vi ned konkrete mål for hva du skal få ut av prosjektet. Dette konkluderer oppstartsfasen.

smidig prosjektgjennomføring med magento rådgiver
Moogruppen Webdesign nettside

Prosjektarbeid

Etter oppstartsfasen er ferdig, setter vi i gang med prosjektarbeidet. Her er fortsatt kunden sentral i alt vi gjør, og vi diskuterer våre foreslåtte løsninger før disse iverksettes. Det er viktig for oss at kunden har et bilde av hva løsningene gjør og hvordan de faktisk kan hjelpe kunden. 

Videre installerer vi integrasjoner og jobber tett med kundene for å tilpasse disse etter behov. Deretter tester vi løsningene i praksis, slik at vi ser til at oppsettet faktisk fungerer på den måten det ønskes. Vi jobber her kontinuerlig med å forbedre eventuelle feil og mangler. På den måten blir resultatet optimalt. 

Lansering konkluderer prosjektarbeidet. Her gir du som kunde tommel opp når du mener at løsningene har truffet på de tidligere målene vi satte i oppstartsfasen. Vi avtaler dato i god tid før lansering, slik at alt er ferdigstilt innen den tid, selv med revisjoner inkludert. 

Oppfølging

God oppfølging er viktig. Vi i Moo Gruppen har troen på å tilby kundeservice og driftsavtaler utover prosjektet. Vår kundeservice hjelper daglig tidligere kunder med henvendelser. Vi setter alltid våre tidligere kunder høyt på prioriteringslisten, fordi vi verdsetter samarbeidet.

Dessuten vet vi at det å drifte en webløsning / nettbutikk er en pågående prosess. En kan simpelthen ikke holde seg til de samme løsningene i flere år – da vil konkurrentene passere deg. Derfor tilbyr vi kontinuerlig oppfølging for at du skal kunne teste ut de nyeste teknologiene i nettbutikken. 

Nettbutikk
webdesign og funksjoner

Ta kontakt med Moo Gruppen i dag!

Dersom du vurderer å endre løsninger, er det viktig å velge en partner som tar høyde for dine behov. Moo Gruppen har god erfaring med prosjekthåntering og med å kommunisere godt med kundene våre. Det handler om at du skal motta løsninger som faktisk passer din drift. 

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat med vårt team!

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.