search

Magento 2 øker nettbutikkers omsetning og senker kostnadene

 Undersøkelser viser at migrering til Magento 2 kan være svært så lønnsomt

magento 2 migrering

Migrering til Magento 2 øker omsetningen til nettbutikker 

De aller fleste har nok fått med seg at Magento 1 ikke lenger vil motta support etter juni 2020. Derfor har også svært mange begynt å arbeide med migrering til Magento 2. Flere har allerede fullført migrasjonen med stor suksess, og de som enda ikke har fått fart på seg bør utvilsomt starte arbeidet nå. 

For en stund tilbake bestemte Magento seg for at de selv ville få bedre oversikt over hvordan Magento 2 har fungert for kunder som har fullført migrasjonen sin. De begynte da å bruke en Magento 2-nettbutikkløsning. De hyrte inn konsulentfirmaet, Stax, som samlet inn masse dato. Tallene er nå inne, og de er svært positive, og ikke minst lovende for fremtiden til Magento 2.  

Positive resultater fra nye undersøkelser 

Ifølge konsulentfirmaet, Stax, som har stått for undersøkelsene av prestasjonene til Magento 2, viser det seg at em migrasjon har ført til en stor økning av samtlige nettbutikkers samlede inntekter, og gjennomsnittlige ordreverdi. Forskjellene kom ikke bare til syne gjennom desktop, men også gjennom mobil – noe som er med på å vise resultatene av alt arbeidet Magento har lagt ned i sine skalerbare løsninger. 

Nettbutikker av ulik størrelse i forskjellige segmenter, ble undersøkt på tvers av ulike geografiske områder. Stax sjekket ut hvordan Magento 2 fungerte hos både små nettbutikker som leverer til større butikker, store selskaper som selger sine produkter på et internasjonalt nivå – og alt midt imellom. Tallene viser dermed tydelig at plattformen fungerer for samtlige nettbutikker, uansett type eller størrelse. 

magento B2B nettbutikk

Kostnadsbesparelse på inntil 62 prosent etter migrering 

Ser vi litt nærmere på undersøkelsen til Stax, kommer det frem andre spennende resultater ved siden av en generell økning av inntekter og ordreverdi etter migrering til Magento 2. Det har nemlig også vist seg at en slik migrering for mange også har ført til en økt konverteringsfrekvens, samt mer trafikk til nettbutikkene. Nettbutikkene som hadde migrert til Magento 2 merket i tillegg til dette en kostnadsbesparelse på opptil så mye som 62 prosent, sammenlignet med tallene de hadde før migrasjonen.  

Årsakene bak disse gode tallene er mange, men for de fleste vil nok resultatene ha en sammenheng med at Magento 2 rett og slett gjør det enklere for markedsførere å lage nytt innhold, samt legge til nye produkter. Dette er med på å gjøre det lettere å fokusere på ulike kjernemål for de forskjellige nettbutikkene.

Billigere utvidelse av nettbutikken med Magento 2

Når vi først er inne på det, har Magento 2 også en annen fordel vedrørende sparing. I følge Magento selv, er deres utvidelser så mye som 10 ganger billigere eller mer økonomiske, enn andre konkurransedyktige plattformer for nettbutikker og e-handel

Gunstigheten når det gjelder pris er et så stort plusspoeng i seg selv ved migrasjon til Magento 2, at mange er solgt allerede her. Ikke nok med det – Magento 2 sine utvidelsesmuligheter har også mange gunstige muligheter som lar deg spare tid, så vel som penger. Du kan faktisk få utvidelser som kan hjelpe deg med å automatisere noen av de viktigste oppgavene i din nettbutikk. Slik kan du dermed spare mye tid og energi. Den tiden og energien kan du bruke på å videreutvikle nettbutikken, optimalisere brukervennligheten, og hente inn enda flere kunder. Det vil igjen være med på å øke konverteringsraten din, og gi deg en litt tykkere lommebok. 

magento utvikler
brukervennlighet

Kunder foretrakk Magento-nettbutikker 

Det har også kommet frem i undersøkelsene til Stax, at en av hovedårsakene til at flere har valgt å benytte seg av Magento 2 fremfor konkurrerende plattformer, har vært det skyhøye tilpasningsnivået. Mange har lagt merke til Magento 2 sin teknologi-overflod, og også sett at plattformen har et åpent miljø som tillater flere ulike utvidelser for automatisering og tilpasning.

Denne type funksjoner er med på å skille Magento 2 fra mengden. Mulighetene man får gjennom utvidelser, automatisering og tilpasning rundt implementering av nytt innhold, for ikke å glemme optimalisering av eksisterende innhold, finner man få andre steder. Sammenligner man Magento 2 med andre plattformer for nettbutikker og e-handel, ser man raskt at fleksibiliteten nesten er uslåelig. Ved siden av dette er Magento 2 også ekstremt sikker. 

Andre avgjørende faktorer for et bytte til nettopp denne plattformen fremfor andre løsninger, har vært høysikkerhetsstandardene man får servert på et sølvfat. Andre funksjoner for B2B og B2C, samt en multi-site evne har selvsagt også vært pluss for eiere av nettbutikker. 

Mye spennende i vente med Magento 2 

Det er ikke lett å spå nøyaktig hva fremtiden vil bringe for Magento 2, men vi tror så absolutt den ser lys ut. Med så gode resultater og høye tall allerede er det ingenting som indikerer noe annet. I følge Magento selv, vil fremtiden for brukere av deres plattform bare bli bedre og bedre, når de beveger seg mot integrasjon med produktene og løsningene man kan finne i Adobes skypakke. Her vil det nok komme mange spennende funksjoner som kan være med på å optimalisere nettbutikker i alle størrelser. 

Det er mye som tyder på at kompetansen til Magento, og erfaringen de allerede har gjort seg gjennom undersøkelsen til Stax, vil være med på å sikre en enda mer forbedret kundeopplevelse, for alle som handler i en Magento 2-nettbutikk. Vi i Moo gruppen gleder oss masse til å se fortsettelsen av dette eventyret.  

magento design og utvikling
Magento 2 B2B nettbutikk

Trenger du hjelp med din Magento 2 nettbutikk? 

Har du fremdeles en Magento 1-løsning og trenger å få gjennomført migrering til Magento 2? Trenger du en splitter ny nettbutikk? Har du behov for å oppdatere din kanskje litt utdaterte netthandel? Moo Gruppen har i lang tid jobbet med bygging og utvikling av nettbutikkløsninger. 

Vi har mye erfaring med arbeid i Magento, og har fulgt utviklingen av Magento 2 på nært hold hele veien. Dersom du ønsker deg en Magento 2-løsning kan vi gjerne være til assistanse når det kommer til å skreddersy det du måtte ønske. Vi kan hjelpe deg med migrasjon fra en annen plattform, eller bare være til generell hjelp rundt bygging og vedlikehold av en nettbutikk som virkelig leverer og konverterer. Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende og hyggelig prat!

Kontakt oss her→

Se hvordan du ved hjelp av rådgivning til din Magento nettbutikk, kan du øke salgene betraktelig.

For deg som driver en nettbutikk, er en Vipps plugin helt essensiell. Moo Gruppen kan hjelpe deg med integrasjon av Vipps til Magento.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.