search

Gode tips til optimalisering av landingssidene dine

landingsside

 Vi gir deg våre 10 beste tips for å lage optimaliserte landingssider som tiltrekker leads!

10 tips for bedre landingssider

Landingssider er på ingen måte et nytt konsept. Disse har vært i vinden over lang tid. Dersom en skal selge et produkt eller en tjeneste, er det få ting som er mer effektivt enn å benytte landingssider. 

Mange gründere spesielt, forveksler landingssidene med hjemmesiden. Sistnevnte kan være en side kunder lander på, men den er ikke og bør ikke være optimalisert som en landingsside i seg selv. 

For at du best skal kunne utvikle en landingsside som gjør jobben sin, har vi i denne artikkelen samlet 10 forskjellige tips. Disse tipsene vil mest sannsynlig gi deg bedre konverteringer på sidene. 

Landingsside definisjon

Landingssider har spesifikke mål, og de står for seg selv på nettsiden din. Akkurat hvilken landingsside du trenger, vil være enklere å avklare etter du har lest alle tipsene. Det finnes uansett to typer landingssider:

Click-through – Landingssider som overbeviser brukeren til å klikke seg videre til en annen landingsside.

Lead – Landingssider som får brukerne til å legge igjen kontaktinformasjon, slik som navn, e-post, og mobilnummer for eksempel. 

Kom i gang nå!

Få hjelp med utvikling og optimalisering av landingssidene dine.

1. Lukk alle utveier

jobbe med landingsside

Oppmerksomheten til den gjennomsnittlige forbrukeren er i dag veldig lav. Vi ønsker oss raske nettsider, men kanskje enda viktigere er det å huske på hvor raskt vi beveger oss rundt på nettsidene. 

Når vi ser en rekke lenker og muligheter, er det fort gjort å trykke på disse. Da glemmer vi ofte den originale siden vi var på. For å unngå dette problemet, bør landingssider «skvise» forbrukeren til kun å ta ett eneste valg – å legge igjen deres kontaktinformasjon. 

2. Minimalt, men essensielt innhold

Jo mindre innhold på landingssiden, jo mindre distraksjoner for brukeren. Det anbefales kun å benytte seg av det helt minimale her, men samtidig skal tross alt det essensielle med. 

Spør deg selv hvorfor, hvem, hva, hvilken, og hvordan, rundt formålet med siden. Da er det enklere å lage overskrifter, beskrivelser, bilder, skjema, og andre elementer du mener er essensielle. 

I tillegg til disse, er det også lurt å gi brukerne et ekstra insentiv for å fylle ut skjemaet. Lokk for eksempel med gratis tilbud. Dette øker sjansen for at brukerne faktisk gidder å fylle i skjemaet. 

3. Samspill med lenke

Sjansene er store for at du får besøkende til dine landingssider fra Google Ads, Facebook Ads, eller andre annonseformater. Andre får selvfølgelig også trafikk fra lenker på forskjellige sider.

Uansett hvor din trafikk kommer fra, må innholdet på landingssiden samsvare med det forbrukeren støtte på. De klikket tross alt for eksempel på annonsen din fordi de mente innholdet var interessant.

Dersom de havner på en landingsside som ikke er relevant, eller har et litt annet emne, svekker dette sjansene for konvertering. Sørg for at en rød tråd er tilstede hele veien.

4. Finn den rette balansen tekst

Som nevnt vil for mange elementer bare føre til kaos, og det bør ikke være lenker til andre sider. Dessuten bør det være minimalt med innhold også. Det vil si, dette må tilpasses målgruppen.

For enkelte målgrupper er selvfølgelig med tekst nødvendig. Dette gjelder spesielt tekniske produkter og tjenester. Allikevel er målet å minimalisere mengden med tekst.

kollegaer jobber med nettbutikk

5. Få frem fordelene

Balansen er veldig viktig, men uansett lengde må fordelene frem. Helst skal disse presenteres i overskriftene og tidlig i teksten. Her må du kunne skille deg ut fra konkurrentene. 

Som nevnt er insentiver viktige, da de oppfordrer til handling. Allikevel må det ofte også være noe interessant utover dette, som gjør at kunden tenker på å handle videre hos bedriften. 

6. Sporing av øyebevegelser

Siden vi leser fra venstre til høyre i vårt språk, er det også vanlig å se på elementer og grafikk på venstre side først. Dermed er en strategi hos mange å plassere CTA på venstre side. 

Sporing av øyebevegelser viser at det er her flest ser mesteparten av tiden. Allikevel er ikke dette helt fastsatt, da for eksempel kontraster og fargevalg kan rette blikket over til høyre. Vær bevisst på det!

7. Jo enklere skjema, jo bedre konvertering

Trenger du brukerens navn? Mobilnummer? Mange felter i skjemaer kan ofte unngås. Dersom du bare skal sende et gratis produkt over e-post, er dette alt du trenger av forbrukeren. 

Jo færre felter du krever, jo enklere blir det å fylle ut. Mange kvier seg dessuten mot å dele personlig informasjon. Det bør heller ikke føles som en jobb å fylle i skjemaet. Minimaliser til det viktigste her!

8. Velg riktig tekst for CTA

En standard tekst for en knapp under et skjema er «send». Dette kan optimaliseres kraftig, og det er et veldig enkelt steg. Alt du trenger å gjøre er å bytte teksten med noe mer relevant. 

For eksempel kan teksten si «send gratis eksempel» eller lignende. Dette er en mer relevant og engasjerende måte å bruke CTA på. Dette bygger videre den viktige røde tråden i teksten. 

9. Fremm anmeldelser for pålitelighet

Anmeldelser fra andre kunder fremmer pålitelighet. Sørg her for å inkludere fulle navn og bilder. For å oppfordre tidligere kunder til dette, kan du tilby rabatter og gratis produkter til dem. 

Disse anmeldelsene vil gi nye brukere en grunn til å stole på ditt budskap. Dette bygger kredibilitet, og en stor andel forbrukere i dag vektlegger nettopp disse anmeldelsene ved handlinger. 

10. Unik landingsside for hvert tilbud

Relevansen og den røde tråden er viktig for landingssider. Derfor er det lurt å skape flere forskjellige landingssider, der hver enkelt side tilhører sitt spesifikke tilbud. Da unngår en forvirring. 

Sørg for at innholdet er tilpasset den spesifikke målgruppen bak det aktuelle produktet eller tjenesten. På denne måten gjør relevansen og de unike sidene at antall leads vil øke over tid.

Motta hjelp fra Moo Gruppen til landingssider!

Moo Gruppen har god erfaring med å utvikle landingssider. Dersom du har spørsmål knyttet til disse, vil vi gjerne hjelpe deg å besvare dem. Vi tar gjerne en gjennomgang av hvilke teknikker du kan benytte for optimalisering.

Ta kontakt i dag for en uforpliktende prat om potensialet bak dine landingssider!

Kontakt oss her→

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,

Digital Rådgiver Susann har en lidenskap for performance marketing og har raskt blitt god på digital markedsføring. Susann går i dybden og jobber både med kortsiktige og langsiktige mål for å oppnå best mulig resultat. Susann er opptatt av å hjelpe kundene med en høyest mulig ROAS og benytter ulike verktøy innen annonsering og SEO for å oppnå best mulig konvertering.