search

WordPress digital experience platform: fra CMS til DXP under lupen

digital experience platform

Vi retter søkelyset på WordPress digital experience platform, og hvordan det har utviklet seg fra CMS.

Digital experience platform

WordPress digital experience platform er som nevnt på vei opp og frem, men majoriteten av de som jobber med det digitale har ett eller annet forhold til CMS (Content Management System), eller publiseringssystem på norsk. De aller fleste nettsider i dag baserer seg på et CMS, og det har faktisk vært brukt helt siden 90-tallet. Lenge var dette den mest foretrukne løsningen. 

I nyere tid har derimot digital experience platform, som forkortes DXP kommet til overflaten som en utfordrer. DXP har virkelig blitt et populært ord blant de som jobber med nettsider. Men hva er egentlig digital experience platform?

digital experience platform

 Definisjon av digital experience platform

Digital experience platform definert som et integrert utvalg av teknologier, basert på samme plattform, som gir publikum sikker, pålitelig, og tilpasset tilgang til både informasjon og applikasjoner gjennom flere digitale enheter. 

Løsningen sikrer at de forskjellige plattformene og kanalene som er i bruk, samles i en enkel plattform. Dette sikrer en konsekvent tilnærming for administrasjonen av de stedene der du støter på og interagerer med dine kunder.

Kom i gang nå!

Moo Gruppen kan hjelpe deg med WordPress DXP

WordPress digital experience platform

I 2017 ble WP Engine den første DXP knyttet opp mot WordPress. Plattformen innså at det var en utvikling mot dette behovet i bransjen. Det er verdt å nevne at blant annet Sitecore og Adobe Experience Manager i flere år allerede hadde tilbudt DXP, men WP Engine var altså først i WordPress.

Her bør det også understrekes at både Adobe og Sitecore leverer et ganske så annerledes produkt. Lisensen hos førstnevnte koster rundt 3.5 millioner kr, mens sistnevnte har en kostnad på 400,000 kr. DXP fra disse leverandørene får med andre ord WP Engine og andre WordPress digital experience platform løsninger til å se veldig billige ut. Men hvordan er kvaliteten?

Kan WordPress digital experience platformmåle seg med alternativene?

Det er et naturlig spørsmål å stille seg om hvorvidt WordPress digital experience platformkan måle seg med resten av alternativene. Mange større selskap har faktisk de siste årene valgt å flytte fra blant annet Sitecore til WordPress. 

WordPress tilbyr i motsetning til Sitecore muligheter for flere språk, høyere sikkerhet, og en enklere global skalering. Naturligvis er det alltid lurt å ha en partner for samarbeid, da WordPress fortsatt kan være komplisert, men løsningen er allikevel for de fleste å foretrekke. 

Den kanskje største fordelen for WordPress er derimot REST API. Denne lar virkelig WordPress ta opp kampen med andre DXP alternativer. Det er fordi DXP-løsningene i stor grad bygger på støtte fra API-er.

WordPress digital experience platform i fremtiden

WordPress har kommet langt med digital experience platform. Sikkerhet, API-er, og ikke minst innovative byråer med gode ideer, har sørget for dette i stor grad. Det skal bli spennende å se hvor WordPress DXP går i fremtiden, men sannsynligheten er stor for at det blir meget populært som alternativ til CMS.

Dersom du ønsker å bytte plattform, eller kanskje utforske mulighetene for WordPress DXP for første gang, kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg. Vi tar gjerne en uforpliktende prat der vi går gjennom de mange alternativene du har. Kontakt oss i dag for en hyggelig samtale!

Kontakt oss her→

Se hvorfor WordPress nettbutikk med Woocommerce er verdens beste kombinasjon!

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

E-handels-giganten Amazon kommer til Sverige. Hva betyr dette for norsk varehandel og din nettbutikk?