search

BigCommerce Plugin | Fordeler & Ulemper | Moo Gruppen

Vi går gjennom hvorfor du bør velge BigCommerce plugin til WordPress!

BigCommerce er et nytt og spennende alternativ

I dag er over en tredjedel av alle nettsider bygget opp gjennom WordPress. Dette gjør CMS-systemet til det største i verden. Som et resultat av dette har det i lang tid vært veldig populært å benytte WooCommerce, en plattform for å bygge nettbutikker som er tilgjengelig gjennom WordPress. Vi skal se nærmere på  fordeler og ulemper ved BigCommerce plugin til WordPress!

Her har den store fordelen vært at en kan benytte seg av uendelige muligheter for koding og finpussing i henhold til design. Det er tross alt viktig å fronte et godt design for å maksimalisere sine salg. Kombinasjonen av WordPress og WooCommerce gjorde at en kunne publisere innhold og optimalisere det visuelle enkelt og raskt.

Der det tidligere ikke var så veldig mange bedre alternativer, så har BigCommerce nå kommet på banen. De har nemlig lansert sin helt egen plugin til WordPress. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorvidt denne kan by på konkurranse mot WooCommerce sitt tilbud.

Hva er BigCommerce?

BigCommerce har siden 2009 vært en kjent plattform for nettbutikker verden over. Dette er i dag en ledende nettbutikkbygger, da spesielt for nye og voksende bedrifter i markedet. Fordelen for nye nettbutikker er at det er enkelt å bygge hos BigCommerce. Dessuten ligger alt til rette for vekst med flere funksjoner enn noen annen plattform. 

For eksempel kan BigCommerce fronte med høyest ladehastighet, best SEO og URL-struktur, høy sikkerhet, en rekke API-er, og betalingsmetoder som gjør de klar for vekst. Systemet generelt sett lar deg behandle en rekke transaksjoner på en effektiv og enkel måte. 

En av de store ulempene ved at BigCommerce i stor grad tok seg av back-end, var at brukerne ikke fikk spisset sidens design. For eksempel var noe slikt som bare å opprette en blogg vanskelig. Dette er derimot nå i ferd med å endre seg gjennom deres WordPress plugin som ble lansert i desember 2018.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg med BigCommerce Plugin.

BigCommerce plugin til WordPress

I et samarbeid med WordPress, så har BigCommerce altså lansert en helt egen plugin. Denne gir brukerne av BigCommerce muligheten til å kombinere alle de flotte funksjonene fra deres plattformen med den friheten som WordPress gir. Løsningen gir deg enklere vei til vekst, der mye av back-end fortsatt vil ligge hos BigCommerce. 

For eksempel vil BigCommerce fortsatt ta seg av kataloger, logistikk, betalinger, og ordreadministrasjon. Allikevel lar BigCommerce sin plugin deg benytte mulighetene for å designe din nettbutikk akkurat slik du vil. Det finnes nemlig tusenvis av design og flere plugins hos WordPress. Det betyr at du på en sømløs måte kan kombinere nettbutikk og fint innhold. 

Denne strategien forsøkte Shopify seg for øvrig på for bare et par år siden. Den gang lanserte de sin egen WordPress plugin med mål om å oppnå de samme fordelene for sine brukere. Integrasjonen ble derimot raskt trukket tilbake. Da er spørsmålet: Kan BigCommerce klare det Shopify ikke klarte?

BigCommerce fordeler

«Hodeløse nettbutikker», som er et begrep som betegner back-end løsninger integrert med publiseringssystemer, har tatt av de siste årene. Det er nettopp her BigCommerce har investert all sin energi med deres WordPress plugin. Nedenfor har vi gått gjennom noen av de store fordelene som BigCommerce har opparbeidet seg gjennom denne strategien.

Lettere vilkår for videre vekst

Videre vekst er viktig når du velger plattform til nettbutikk, og dette har BigCommerce tatt forbehold om ved utviklingen av sin plugin. Her er det først og fremst 3 grep som fungerer veldig godt. 

Først og fremst har deres plugin de fleste funksjoner som trengs, slik at en slipper å installere andre. Videre holdt de back-end ute av WordPress for å hindre trege sider. Sist, men ikke minst, deres plugin lar deg bygge flere butikker på en gang. 

Deres plugin er videre utviklet for å kunne takle et høyt antall besøkende, samt store mengder ordre. Her finner du blant annet over 250 alternativer for å egendefinere din produktkatalog. 

Høyere sikkerhet i BigCommerce enn noensinne

BigCommerce tar med seg de høye sikkerhetskravene fra egen plattform til deres plugin. Her bruker de blant annet PCI-standarden, som gir en tryggere utsjekk. Du slipper her å bekymre deg for kryptering av kortdata og signaturer for eksempel. 

Sikre brukerkontoer, samt integrerte betalingsmetoder, gjør også at forbrukeren generelt sett føler seg tryggere hos deg. BigCommerce samarbeider her med 65 forskjellige aktører spredt over 100 land. 

Design slik du ønsker det

Både WooCommerce og BigCommerce kan skilte med et godt utvalg av designmuligheter gjennom WordPress. Allikevel har sistnevnte inkludert funksjoner som gjør det enklere for deg å designe nettbutikken din.

BigCommerce sin plugin lar deg nemlig bygge nettbutikken uten noen krav til koding. Du kan også bruke Gutenberg i WordPress her om du ønsker. Dessuten kommer deres plugin med AMP-optimalisering, som lar deg bedre forbrukernes opplevelse på mobil. 

I tillegg til en rekke funksjoner, så er det også verdt å nevne at BigCommerce tilbyr et stort støttenettverk. Her kobler de deg opp mot plattformens mange suksessfulle brukere i et eget forum, der du kan forespørre tips rundt design. 

Mange funksjoner å gape over

I tillegg til de ovennevnte funksjonene, så har BigCommerce også kommet med en rekke andre i sin plugin. Blant annet kan du gjennom statistikkfunksjonen få innblikk i en rekke verdifulle data. Deres internasjonale nettverk av globale distributører er også meget hendig om du skal drifte internasjonalt. 

Videre er muligheten for å enkelt integrere kampanjer og tilbud i handlekurven også til stede. Dette er uten behov for å benytte andre plugins eller utvidelser. Sist, men ikke minst, så er en annen stor fordel ved BigCommerce deres lave kredittkortgebyrer. Disse er for øyeblikket de laveste i bransjen, og BigCommerce har allerede forhandlet dem frem på forhånd.

WooCommerce fordeler

BigCommerce er unektelig et veldig godt alternativ som plattform for din nettbutikk. Det er et enkelt, raskt, og ikke minst effektivt verktøy for å utvikle nettbutikken din. Det betyr derimot ikke at WooCommerce ikke har sine fordeler heller. Nedenfor går vi gjennom noen av disse.

Gratis

Gratis integrering er en stor fordel ved WooCommerce. Du skal ikke betale noe for å benytte deres alternativ. Det vil si, du er fortsatt nødt til å betale for vanlig hosting naturligvis, men dette har tross alt ikke noe med WooCommerce å gjøre. 

Til sammenligning vil BigCommerce koste deg rundt 300 kr i måneden. Dette er derimot med en hel del funksjoner på kjøpet, og blant annet vil du etter hvert måtte oppgradere betalingsmetoder og logistikk hos WooCommerce, noe som til slutt koster deg. I starten er derimot WooCommerce et godt alternativ for å spare penger. 

Et stort og integrert nettverk

WordPress har en egen forkjærlighet for WooCommerce. Her finner en blant annet et stort utvalg av brukere som støtter miljøet rundt plattformen. Dette er bare en håndfull av de mange brukerne. Visse du for eksempel at rundt 8 % av nettbutikker og 21 % av de 1 million største bruker plattformen?

En fun-fact er at WooThemes, som kanskje ikke så overraskende står bak mange themes i WooCommerce, ble kjøpt opp av Automattic tilbake i 2015. Automattic er eierne bak WordPress, noe som sier alt om forholdet mellom WordPress og WooCommerce i deres integrerte nettverk. 

Mange spennende plugins

Ett veldig tiltalende element ved BigCommerce er at plattformen har innebygd en rekke forskjellige funksjoner, slik at du slipper å bruke flere plugins. Det betyr derimot ikke at WooCommerce ikke har disse funksjonene gjennom sine plugins. Her kan du for eksempel laste ned CRM, betalingsløsninger, og mye mer, selv om dette er plugins du vil måtte betale for separat.

Det finnes allikevel flere hundre forskjellige plugins tilgjengelig helt gratis hos WooCommerce. Dersom du ikke ønsker å sette deg inn i funksjonaliteten til samtlige, så kan du finne en WordPress utvikler. Det er i dag flere tusen WordPress utviklere der ute med kompetanse innen WooCommerce.

Hvem er egentlig best av BigCommerce og WooCommerce?

Både BigCommerce og WooCommerce tilbyr mange forskjellige goder. Men hvilken plattform er egentlig best for din nettbutikk? Der begge gir deg tilnærmet uendelig muligheter for design og utvikling, så er det kun et par faktorer valget skal baseres på.

BigCommerce gir deg en løsning som det er enkelt å vokse til noe stort, med et par ekstra funksjoner. Samtidig er WooCommerce mer populært og rimeligere i oppstarten. 

Raskere og enklere

En fordel for større bedrifter er den hastigheten som BigCommerce kan by på. Denne bunner i det faktum at plattformens back-end hostes utenfor WordPress. Det gjør det enklere å opprettholde den høye farten. Dette minimerer nemlig aktive plugins på din WordPress-side. En raskere side er gode nyheter for SEO. Toppresultatene i søkemotorene drar her inn 36 % av søkende. 

Dessuten betyr det faktum at BigCommerce tar seg av så mange plugins at en slipper å oppdatere og justere selv. Dette innebærer mye mindre tid brukt på vedlikehold. Dersom du er en av mange som ikke har tid til å holde nettbutikken vedlike, så er dette spørsmålet viktig for deg: Er det mer lønnsomt å betale BigCommerce, eller hyre inn en WooCommerce utvikler?

Dersom du er en god utvikler, eller nettbutikken enda ikke er veldig stor, så er WooCommerce et fint alternativ. Skal du derimot vokse videre og fokusere på andre oppgaver enn vedlikehold, så er BigCommerce sin plugin et bedre valg for deg.

Konklusjon

WooCommerce fortsetter å holde seg et hode foran BigCommerce. Allikevel vil nok oppmerksomheten rundt sistnevntes nye plugin føre til et skifte. Uansett om BigCommerce ikke tar over markedet, så vil du som forbruker i hvert fall ha flere alternativer å kunne velge mellom. 

På bakgrunn av WooCommerce har vært en plugin til WordPress lengre, og dessuten er gratis i utgangspunktet, så er det ingen tvil om at denne plattformen vil være populær for mindre nettbutikker også i fremtiden. 

Allikevel bør det nevnes at BigCommerce sin plugin til WordPress nok er et mer langsiktig valg for små nettbutikker, eller simpelthen et perfekt valg for nettbutikker som allerede er store. Ved salg av en rekke produkter og en mengde transaksjoner, er simpelthen BigCommerce det beste alternativet i markedet akkurat nå. 

Dersom du befinner deg på gjerdet og ikke klarer å bestemme deg, så kan vi i Moo Gruppen hjelpe deg. Enten du ønsker å ta en prat over videochat, eller møtes til kaffe en dag, så bistår vi deg med alle de spørsmål du måtte ha!

Kontakt oss her→ 

Dersom du skal starte en nettbutikk, så vil ditt første steg være å velge hvilken plattform du skal bruke. Bør du med ditt selskap velge BigCommerce nettbutikk eller WooCommerce nettbutikk?

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

BigCommerce er en av verdens ledende plattformer for e-handel og nettbutikker. Selv om mange kan komme langt med de ferdiglagde malene som BigCommerce tilbyr, vil man komme mye lenger med BigCommerce utvikling.