search

Grid layout | Betydningen av grid layout i grafisk design

grid layout

Se fordelene med Grid Layout i grafisk design og UX design

Nettbutikk

Grid layout

Enhver designer vet hvorfor “grid” system er viktig å følge, men det er også viktig å forstå at disse grid linjene handler om å gjøre oppsettet pent, organisert og strukturert i dine design prosjekt. Du jobber med nettbaserte prosjekt eller på trykt media og det er derfor viktig at du vet årsakene til hvorfor  “Grid” er viktig for ditt design, både gjeldende grafisk design og UX design. Vi går i denne artikkelen gjennom fordelene med Grid layout.

Organiser innholdet ditt med Grid layout

Grid bidrar til å holde design på linje, strukturert, ryddig og rent. Dette er den viktigste oppgaven til “Grid”. Ved å bruke rutenett linjene danner du en struktur som skal hjelpe deg i fremtiden for å fullføre prosjektet ditt. Bygg ideer ved å bruke rutenett linjene ved hjelp av bilder, typografi, og lignende.

Moogruppen Webdesign nettside
webdesign og funksjoner

Balanserer designet

Balanse er en av viktigste designprinsippene. Rutenett linjene hjelper til med å holde designet jevnt. Dette fungerer på symmetrisk oppsett og asymmetrisk oppsett. Dette gjør det enklere å bedømme hvilken del av designet ditt som er mer overveldende enn det andre.

Gir deg en raskere utføring av design arbeidet 

Vi ønsker å gjøre ting lettere og raskere, grid bidrar til å øke hastigheten og forbedre design-oppsettene dine. Grid fungerer som en guide for å plassere elementene, posisjon og på samme tid skalere dem, istedenfor å plassere elementene tilfeldig og bruke mer tid. Grid er grunnlaget for oppsettet ditt og bidrar til at arbeidet ditt blir mer korrekt utført med en gang.

brukervennlighet
smidig prosjektgjennomføring med magento rådgiver

Forenkler samarbeidet for ditt team

På arbeid jobber vi med “teamarbeid” og dermed jobber vi sammen om ulike prosjekter i løpet av en periode. I denne situasjon spiller grid en viktig rolle. Et bra grid system hjelper andre designere med å kunne fortsette med designet uten problemer.

Hjelper med flersidig oppsett

Grid hjelper for flersidig oppsett. Når grid er bra laget, hjelper det til med å overføre oppsettet fra en side til en annen side og holde oppsettet gjennom hele utformingen og holde den konstant.

konkurransefortrinn nettbutikk
Prototype og testing

Ingen rom for et rotete oppsett

Grid frigjør design fra oppsett. Margin rommet rundt designet er ivaretatt. 

En lystig utforming med Grid layout

En viktig grunn til å bruke grid er at det hjelper deg å skape et behagelig oppsett. Tredjedel regelen er mest brukt i designprosjekter. Vi har hørt dette begrepet i fotografering. Dette er i utgangspunktet et skjæringspunkt mellom de horisontale og vertikale linjene der de møter punktene som er markert for å hjelpe til med å fokusere på visse elementer i rammen, også brukt på samme måte i designet.

seo - markedsstrategi - synlig på google
Wireframing

Brytning av grid for å fange oppmerksomhet

Vi mennesker liker oppsett som er pene, rene og behagelig for våre øyne. Å bruke grid vil sikre deg til et fint og justert design, men hvis du bryter grid iblant, vil du gi til designet en unik og øyenfallende effekt. Du kan også kan fremheve visse elementer.

Endring av layout (diagonal)

Gi designet ditt et annet fokus med en vinkelbasert tilnærming istedet for et horisontalt eller vertikalt Grid system. En diagonal stil kan også gi et moderne utseende. 

prosjekthåndtering

Grid kan brukes overalt og hvor som helst

Grid brukes vanligvis i magasiner, men kan også brukes i design, logo typing og holder ethvert element rent og ryddig for å bygge et godt design. Grid kan også brukes i illustrasjon baserte prosjekter, den gir en iøynefallende utforming. Grid kan brukes i forskjellige områder,fra å justere designet til diagonale typografiske oppsett.

Ta kontakt med oss om du har spørsmål angående Grid Layout→

Rackbeat sitt lagerstyrings software muliggjør smart, rask og enkel lagerstyring. Vi er godkjente partnere av Rackbeat.

Med en prosjektleder som følger deg som kunde gjennom leveransen og gjennomføringen av prosjektet, oppnår vi god innsikt, forståelse og kontroll.

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,