search

Alt om PIM og produktinformasjon for Magento 2

produktinformasjon
Vi har mye kompetanse og kunnskap om Product Information Management-systemer, og finner en løsning som er tilpasset dine krav.

PIM for Magento 2

Dersom du har nettbutikk vet du sikkert at produkthåndtering kan være en nokså intrikat prosess. Med et såkalt PIM-system kan du imidlertid forenkle prosessen betraktelig. PIM er et uvurderlig verktøy for både B2C- og B2B-nettbutikker.

Ved hjelp av et PIM-system kan du samle inn data fra flere ulike kanaler og samle disse på ett og samme sted. Dette gjør det langt enklere for bedriftens ansatte å administrere produktinformasjon, siden alt kan gjøres gjennom PIM fremfor andre plattformer.

I overkant av 93 000 eCommerce-forhandlere bruker i dag Magento 2, som er en populær plattform for netthandel. Dersom du ønsker å integrere PIM med Magento, er det viktig å finne en god PIM-løsning.

I denne guiden skal vi forklare nærmere hvorfor Magento-butikken din bør ha PIM, og i tillegg se på de beste PIM-systemene for eCommerce-plattformen.

Kom i gang nå!

Vi hjelper deg å optimalisere din bruk av PIM for Magento 2.

Hva er PIM?

PIM (Product Information Management) er et system som lar deg administrere, lagre og utvide produktinformasjon og -kataloger. Med et PIM-verktøy kan du sentralisere ulike data relatert til produktene dine på ett sted, og sikre at informasjonen er lik på tvers av kanaler.

Mange bedrifter har for eksempel egne kanaler for markedsføring og salg, og det er en fordel om begge avdelinger har korrekt og oppdatert informasjon om produkter, produktbeholdning og lignende.

Et PIM-verktøy kan som regel integreres med eCommerce-plattformer som Magento, samt CRM-systemer og ERP-programvare. Dette sikrer at hele organisasjonen din får produktinformasjon som er oppdatert og korrekt.

Det er også verdt å merke seg at et PIM-system er fordelaktig for kundene. Uten PIM risikerer du nemlig å dele utdatert eller feil produktinformasjon med kundene dine. Det kan for eksempel stå at et produkt er inne på lager, når det i realiteten er utsolgt.

produktinformasjon PIM

Hvem bør ha et PIM-system?

Et PIM-system er spesielt nyttig å ha for eCommerce-bedrifter med omfattende produktkataloger og mange produktvarianter. PIM er også nyttig å ha for bedrifter som har en salgsstrategi eller produktkatalog i stadig endring.

Det er også nyttig å ha PIM dersom det er flere avdelinger i bedriften som håndterer produktinformasjon. Har du for eksempel en markedsføringsavdeling, kundeservice-avdeling og salgsavdeling, bør alle ha den samme informasjonen tilgjengelig.

Dersom du tidligere har håndtert produktinformasjon manuelt, vet du sikkert at dette er en både tungvint og tidkrevende prosess. Når ikke informasjonen oppdateres automatisk på tvers av kanaler, kan det fort bli slitsomt å foreta endringer i produktkatalogen.

Hva slags informasjon håndteres av et PIM-system?

I et PIM-system vil all grunnleggende informasjon og data relatert til produkter bli håndtert, som UPC, produktnavn, SKU og produktinformasjon. Teknisk informasjon om produkter omfatter både vekt, mål, farger, materialer og størrelser.

PIM-systemet håndterer også GIF-er, bilder og videoer, slik at forbrukerne kan se produktene de kan kjøpe.

I et PIM-system kan man også få oversikt over informasjon relatert til markedsføring. Dette kan for eksempel være søkeord, personaer, SEO-data, beskrivelser som er mobilvennlige og lignende. Slik informasjon oppdateres gjerne hyppig, og da er PIM et nyttig verktøy.

Systemet vil også kunne håndtere informasjon om priser, omtaler fra forbrukerne og produktguider. PIM kan også sikre at forbrukeren kan se riktig språk og valuta basert på lokalitet. I tillegg kan PIM sikre at produktet når forbrukeren på et emosjonelt plan, med innhold tilpasset persona.

‣ Grunnleggende data (SKU, produktnavn, UPC…)
‣ Teknisk informasjon (farger, størrelser, materialer…)
‣ Bilder, video og GIF-er
‣ Markedsføringsinformasjon (søkeord, SEO-informasjon…)
‣ Priser
‣ Kundeomtaler
‣ Språk og valuta
‣ 
Innhold tilpasset ulike personas

 

produktinformasjon PIM

Beste PIM for Magento 2

Det finnes mange ulike PIM-systemer som kan integreres med en nettbutikk i Magento 2. Du kan velge mellom Open Source PIM (gratis systemer med gratis kildekode) og betalte versjoner (SaaS). 

Blant de beste systemene med gratis kildekode finner vi Akeneo PIM, som enkelt lar deg administrere produktdata på tvers av en rekke kanaler. Her kan du blant annet håndtere produktkategorier, attributter, språk og valuta.

En populær SaaS-løsning er PIM-systemet InRiver. Dette systemet lar deg håndtere produktinformasjon og deretter distribuere denne i kataloger, nettbutikker, POS-systemer og offline-kanaler for salg. Du kan enkelt administrere både kundeomtaler og produktinfo.

Pimcore PIM er et annet populært PIM-system basert på åpen kildekode. Her kan du blant annet håndtere komplekse data om produkter og eksportere dette til mange ulike kanaler. Andre populære SaaS-systemer er Salsify og Bluestone PIM. 

‣ Akeneo PIM
‣ 
InRiver
‣ 
Pimcore PIM
‣ 
Salsify
‣ 
Bluestone PIM

Trenger du hjelp med integrasjon av PIM for Magento 2?

Med et PIM-system kan du enklere utvide, administrere, samle og synkronisere produktdata. Dette gjør det blant annet enklere å håndtere nettbutikkens produktkataloger og produktinformasjon, og sikre at informasjonen er oppdatert på tvers av eCommerce-kanaler.

Dersom du ønsker å kunne gi kundene en bedre produktopplevelse og de ansatte en enklere hverdag, kan PIM for Magento være noe for deg. Dette gjelder spesielt deg som har nettbutikk med mange ulike produkter som stadig oppdateres.

Moo Gruppen hjelper deg med å integrere PIM for Magento 2. Vi har mye kompetanse og kunnskap om Product Information Management-systemer, og finner en løsning som er tilpasset dine krav.

 Kontakt oss her→

Vi i Moo Gruppen har god erfaring med å integrere PIM-system for nettbutikker.

Hvorfor bedrifter med omfattende produktsortiment bør ta i bruk et PIM system