search
moogruppen

 BigCommerce vs. WooCommerce: Hvem er best?

Dersom du skal starte en nettbutikk, så vil ditt første steg være å velge hvilken plattform du skal bruke. Bør du med ditt selskap velge BigCommerce nettbutikk eller WooCommerce nettbutikk?Plattformen må driftes og et av spørsmålene du må stille deg er hvorvidt det er viktig for deg at du og din leverandør har kontroll på servermiljø eller ikke. Her finnes det i dagens marked en rekke forskjellige alternativer. Men hvem er det som egentlig er best?

 

Vi skal i denne artikkelen se på to av de største plattformene i verden. BigCommerce og WooCommerce er kjente navn for de som driver nettbutikk i dag. Gigantene byr på funksjoner som gjør det å drive en nettbutikk lekende lett. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva plattformene tilbyr, og ikke minst avgjøre hvilken av de to som er best!

Slik fungerer plattformene

Når du skal velge en plattform for din nettbutikk, så er det fornuftig å først og fremst få et overblikk over valgene. Vi har derfor gitt en helt generell oversikt over BigCommerce og WooCommerce til å starte med:

BigCommerce

BigCommerce hoster (drifter) sin helt egen plattform for nettbutikker. Løsningen er spesielt fleksibel for gründere, men er også fleksibel nok til å benyttes til større virksomheter. Plattformen øker kraftig i popularitet og  noe av årsaken til dette er fordi prisen er transparent, og ikke minst den samme uansett. Dessuten får du med alt du trenger i denne pakken. Siden BigCommerce hoster egen plattform, så vil altså din nettbutikk hostes av dem. Elementer som design, innhold, betaling, kundeservice, og mer ligger da hos dem.

Det at BigCommerce hoster sin egen plattform for nettbutikken er en stor fordel for nybegynnere. Allikevel kan dette være en ulempe etter en stund. Det er ganske enkelt fordi din nettbutikk nå «sitter fast» hos BigCommerce. Dermed kan du altså ikke flytte over nettbutikken til en annen host (driftsmiljø), dersom du skulle ønske dette.

Du kan likevel benytte deg av en integrasjon opp mot WordPress. På denne måten kan du jobbe med front-end hos WordPress, mens du heller jobber med back-end hos BigCommerce. Oftest er det å anbefale at man benytter BigCommerce direkte og ikke gjennom WordPress om man ikke har spesifikke behov / krav som krever dette.

WooCommerce

Rundt en tredjedel av nettbutikker i dag benytter WooCommerce. Mye av grunnen til dette er at WooCommerce fungerer som en gratis plugin til WordPress. I praksis betyr det at du med plattformen kan gjøre en hvilken som helst WordPress side til en nettbutikk. Nedsiden her er at du altså må benytte deg av WordPress for å kunne bruke WooCommerce.

Allikevel er friheten til stede for å hoste nettbutikken hvor du vil. Du har dermed muligheten for å velge både front-end og back-end mulighetene helt på egenhånd. Skulle du ønske å flytte nettbutikken til en annen host, så er også dette helt opp til deg. Dette er muligens den største generelle forskjellen mellom WooCommerce og BigCommerce. 

I likhet med BigCommerce, så gir WooCommerce deg også tilgang på diverse funksjoner. Design, innhold, betaling, kundeservice, og mye mer er her helt opp til deg. Friheten er stor til å velge.

Funksjoner

Begge plattformene kommer som nevnt med en rekke forskjellige funksjoner. Noen av disse er unike for plattformen. For eksempel kan det nevnes at BigCommerce gir deg muligheten til å designe hele din nettbutikk på halvparten av tiden du vanligvis ville brukt. Dette er uten et kompromiss på kvaliteten og flotte templater. 

Grunnet det store utvalget av templater, så ser ikke nettbutikken generisk ut. Det er dermed mulig å bygge opp en hel nettbutikk uten noen koding. Skulle en til gjengjeld ønske å legge til ekstra kode, så kan en også gjøre det. Hos WooCommerce får du derimot mange flere templater, grunnet deres åpne kildekode, og enda bedre muligheter for egen tilpasning. Moo Gruppen har som leverandør lang erfaring med front-end utvikling og tilbyr skreddersydd egentilpasset design for din nettbutikk enten om det måtte være BigCommerce nettbutikk eller WooCommerce nettbutikk.

En meget nyttig funksjon hos BigCommerce er hvordan du kan spore aktivitet fra besøkende. Her kan du optimalisere konverteringer ved å blant annet analysere hvorfor brukere forlater handlekurven. Funksjoner knyttet mot SEO, app-integrasjoner, logistikk, og mye mer er å finne her. WooCommerce benytter her utvidelser for de samme formålene, men krever da mer innsats å få på plass.

WooCommerce har et par unike funksjoner, slik som muligheten til å enkelt oversette språk og konvertere valuta. Dessuten er kanskje den kuleste funksjonen ved WooCommerce at du kan modifisere nettbutikken via mobilen. Dermed er ingenting overlatt til tilfeldighetene her. BigCommerce støtter nå også multi-site, multi language og multi-currency. Dette støtter også WooCommerce med plugins og tilpasninger. 

Best: WooCommerce

Brukervennlighet

Det skal godt gjøres å få det enklere enn BigCommerce når det gjelder plattform for nettbutikk. Design av nettbutikken tar få minutter om man benytter et ferdig tema, og BigCommerce tar seg av alle de tekniske elementene. Velg et tema, og ved å benytte deres egen nettsidebygger kan man enkelt endre på de elementene du ønsker. Det er for øvrig heller ingen krav til plugins her, da alt er innebygd. 

WooCommerce er på sin side noe vanskeligere. På tross av de mange templatene de tilbyr, så kreves det en god del mer egenarbeid. I tillegg til installering av plugins, så skal du også sørge for å oppdatere plattformen og installere sikkerhetsprogrammer. Det betyr ikke at WooCommerce krever noen stor ekspertise, men det tar til syvende og sist litt lenger tid enn BigCommerce å sette seg inn i. 

Best: BigCommerce

Vekstmuligheter

Ubegrensede produkter, lagring, og båndbredde er inkludert i alle abonnementene hos BigCommerce. Dette sikrer at du kan vokse nettbutikken til den størrelsen du ønsker, uten å måtte bytte plattform. Selve BigCommerce plattformen er svært skalerbar.  WooCommerce kan på sin side skilte med å takle flere tusen transaksjoner i minuttet, slik at stor pågang ikke blir et problem.

Når det gjelder oppetid, så er BigCommerce markedsledende med 99,9 %. Dette sikrer deg at nettbutikken på det meste kun vil være nede i noen minutter, fremfor flere timer, eller til og med dager, av gangen. Denne løsningen optimaliserer mulighetene for mange salg, og selv om WooCommerce har god oppetid, så er BigCommerce hakket bedre her. Dette er selvsagt også avhengig av din WooCommerce hosting leverandør og deres erfaring med drift og sikkerhetstjenester. 

Den store nedsiden med BigCommerce innen vekstmuligheter er derimot at det er et tak på salg under hver plan. Så snart du treffer en viss sum i salg, så flyttes du over på en dyrere plan. Det kan også være vanskelig å perfeksjonere nettbutikken her. WooCommerce er på sin side mest brukt i verden, og enhver profesjonell webdesigner eller utvikler kan bistå deg med å utvide her da WooCommerce er en plugin i WordPress. Les mer om woocommerce her→

Best: WooCommerce 

Pris

BigCommerce tilbyr sine brukere 4 forskjellige abonnement, som varierer fra rundt 300 kr til 2,300 kr i måneden. Det er ingen transaksjonskostnader, men BigCommerce tar gebyrer for kortbetaling på 2,9 %. Selv den enkleste planen kommer med det meste du trenger som nybegynner, men de virkelig gode funksjonene kommer først ved de dyrere planene.

Dessverre er det slik at BigCommerce belaster brukerne sine ekstra når de passerer 3,7 millioner kr. Her legges det til rundt 1,500 kr ekstra i kostnad per måned for hver gang du selger for 1,8 millioner kr utover denne summen. Til gjengjeld kan du prøve hele løsningen gratis i en 15-dagers prøveperiode, som for øvrig ikke krever at du registrerer et kredittkort. 

På pris er det derimot ingen tvil om at WooCommerce er et bedre alternativ. Løsningen er helt gratis å laste ned som plugin til din WordPress side. Da må du derimot selvfølgelig kjøpe domene, hosting, og SSL på egenhånd blant annet. Du må også investere i enkelte plugins, men her kan du heller bare investere i bedre løsninger etter hvert som nettbutikken din vokser seg stor. Selv ved bruk av en leverandør som står for hosting er denne delen rimeligere med WooCommerce enn BigCommerce.

Best: WooCommerce

Kundeservice

BigCommerce er en seriøs host for nettbutikker, og derfor har de selvfølgelig en god kundesupport. Denne supporten er åpen 24 timer i døgnet, og du får her raskt svar på dine spørsmål. Skulle du til formodning ønske å heller lese svaret ditt, så finnes det mange ressurser hos BigCommerce som nesten helt sikkert avklarer det du lurer på.

Mange ressurser har også WooCommerce, da det tross alt er den største plattformen for nettbutikker. Dette betyr også at du har et bredt spenn av eksperter, der du blant annet kan finne gode videoer til forklaringer. Når det gjelder personlig kundeservice derimot, så har ikke WooCommerce stort å stille opp med, da det tross alt er en gratis løsning i seg selv. Moo Gruppen som nettbutikk leverandør vil tilby sine kunder ulike former for support og videostøtte, guider med mer. 

Best: BigCommerce

Konklusjon

Det er liten tvil om at BigCommerce og WooCommerce begge er meget gode plattformer å bruke for å bygge en nettbutikk. Enten det er din første nettbutikk, eller en større løsning, så har begge aktørene gode alternativer å tilby deg. BigCommerce lar deg blant annet bygge din aller første nettbutikk i løpet av minutter. Dermed passer løsningen nok best nybegynnere.

På den andre siden er WooCommerce bedre egnet for større nettbutikker og de som ønsker mer avanserte løsninger. Selv om WooCommerce nettbutikk ikke behøver å være avansert, så er det her muligheter for å tilpasse nettbutikken bedre etter egne vilkår. WooCommerce lar deg dessuten starte nettbutikk veldig billig og jobbe deg veien oppover, dersom dette er aktuelt. 

Nedsiden er selvfølgelig at du må lære deg diverse ting på vei oppover, men med mange gode guider på nett og med en god leverandør er dette fullt mulig. Da er det kun fantasien din som setter en begrensning etter hvert for hvordan du ønsker at nettbutikken skal utvikles videre med mer salg.

Ønsker du mer informasjon om WooCommerce og BigCommerce? Fyll ut kontakskjemaet nedenfor for en uforpliktende prat.

     

    Digital Markedsfører Mai Lena hjelper våre kunder å øke synlighet, annonsering og ikke minst konvertering. Til dette benytter hun virkemidler som Google Shopping, Google Ads, HotJar, SEO, SEM og Instagram.