search

5 viktige trender for netthandel i 2020

Vi går gjennom 5 viktige trender for netthandel i 2020

Nettbutikk

Netthandel

Netthandel fortsetter å vokse i rekordfart, og dermed må nettbutikker ta til takke med enda tøffere konkurranse. Sentralt i kampen om kundene er det å ha den beste teknologien tilgjengelig. Nye trender og funksjoner må integreres i nettbutikken så raskt som overhodet mulig, slik at nettbutikken virker oppdatert og ny.

Dersom en henger etter, så vil konkurrentene helt sikkert allerede kunne tilby kunden det de vil ha. For kunder i dag er relativt kravstore, og finner de ikke det de ønsker, så går de bare til neste søkeresultat i Google. I denne artikkelen skal vi gå gjennom 5 viktige trender for netthandel i 2020.

1. Netthandel med salg i sosiale medier

Studier viser at over 55 % av forbrukere på nett i 2018 kjøpte produkter direkte gjennom en post i sosiale medier. Det er nemlig mulig i dag å integrere salget inn i de sosiale mediene. I praksis vil dette si at du gir pris, produktbeskrivelse, og all informasjon kunden trenger direkte i for eksempel Facebook. Når kunden klikker «kjøp», så sendes de rett til betaling.

Videre er selvfølgelig også sosiale medier en viktig havn for markedsføring. Over 3.5 milliarder mennesker har i dag en konto på minst en av de sosiale mediene. Driver du med internasjonal markedsføring, så kan det være greit å notere seg at enda flere av verdens befolkning vil få internett, og da også mest sannsynlig sosiale medier, i årene fremover. Les mer om markedsføring i sosiale medier her→

konkurransefortrinn nettbutikk
brukervennlighet

2. Netthandel med VR-teknologi

VR-teknologi er kanskje for mange mest assosiert med spill og underholdning. Nettbutikker er derimot i full gang med å iverksette bruken av denne teknologien. Det er her et stort potensiale for å få muligheten til å se produktene i det fysiske rom, og ikke minst med 360 graders perspektiv.

Et godt eksempel her er IKEA, som lar deg se akkurat hvordan møblene deres vil passe inn i ditt hjem. Skepsis rundt størrelse og passform er tross alt en stor hindring for mange, og VR-teknologi sørger dermed for høyere konvertering. Dessuten er VR-teknologi også i seg selv en spennende teknologi som vil tiltrekke nye og unge kunder.

3. Bærekraftig netthandel

Kampen for miljøet, fairtrade, motstand for barnearbeid, og mange flere kjernesaker har blitt mer sentrale de senere årene. Grønnvasking har blant annet med tiden blitt et eget ord innen markedsføring. Det er viktig at du fremstiller dine klimavennlige tiltak tydelig, for eksempel dersom du produserer klimavennlige klær.

Kampanjer der du donerer en viss andel av profittene til veldedige formål er også populære. I det hele tatt handler netthandel i 2020 like mye om å selge merkevarens godhet, som egenskapene og fordelene ved produktet. Forbrukeren bryr seg simpelthen mer og mer om aspekter utenfor selve produktet.

smidig prosjektgjennomføring med magento rådgiver

4. Automatiserte chatbots

Den første tanken som slår mange, er at chatbots er veldig irriterende. Med tiden har de derimot utviklet seg, og i dag gjør de god nytte for mange nettbutikker. Den store fordelen er at de kan svare på spørsmål som blir stilt om og om igjen, sende forbrukere rett til ønskede produkter, og lignende enkle handlinger 24 timer i døgnet.

Realiteten er at de færreste klarer å tilby 24 timers kundeservice med en ny nettbutikk. Dette blir simpelthen bare for dyrt. Dermed er automatiserte chatbots et godt alternativ, og disse har dessuten blitt mer og mer akseptert av folk flest. Omtrent 3 av 4 sier at de liker å få kundeservice fra en chatbot når de handler ved en nettbutikk.

5. Ikke glem mobilhandel!

Over halvparten av netthandel er i ferd med å overføres til mobile enheter. Tross denne transformasjonen, så er det fortsatt nettbutikker som henger langt bak og ikke har optimalisert sine nettsider til å passe til mobiler. Forenklet kan dette i mange tilfeller bety at en svikter halvparten av kundegrunnlaget sitt.

Mobilvennlig design er viktig gjennom hele kjøpsprosessen. Din nettbutikk må i 2020 være enkel å navigere, og med funksjoner som er optimalisert til smarttelefonene. Det er allerede mye spennende teknologi her, men fremtiden vil bringe enda flere muligheter, slik at det gjelder å holde seg oppdatert her. 

magento B2B nettbutikk
webdesign og funksjoner

Følg tett med på trendene for netthandel!

Teknologien utvikler seg i et voldsomt tempo, og for eksempel kunstig intelligens og VR-teknologi vil med høy sannsynlighet medføre mange flere muligheter i fremtiden. For at din nettbutikk skal lykkes i dette tiåret, så er det viktig å alltid være klar for å adoptere nye trender.

Med disse 5 viktige trendene for netthandel i 2020 har du i hvert fall et utgangspunkt. Adopterer du disse strategiene, så øker du sjansene for at din nettbutikk kan tiltrekke seg flere og flere moderne forbrukere på nett!

Les mer om hvordan vi bruker webdesign for å bygge din nettbutikk!

Vi fungerer som en totalleverandør for våre kunder og henter inn kompetanse og løsninger fra partnere der det kreves,